Størrelsesguide til
Birkenstock sandaler
Find din Birkenstock skostørrelse med den online størrelsesberegner
Start her
Hvis ikke du selv ejer et par, kender du helt sikkert et par eller tre, som gør. Birkenstock-sandalen er nemlig hotteste mode – på trods af, at den i mange år blev brændemærket som værende et stykke fodtøj, som man ikke kunne ses med offentligt.
Det har i allerhøjeste grad ændret sig. Her kan du læse mere om Birkenstock, som producerer ortopædiske sko, som samtidig er moderne.
Historien om Birkenstock starter i 1774, da Johann Adam Birkenstock, brandets grundlægger, registrerede sig som skomager. Det var dog først i 1896, der kom rigtigt gang i virksomheden, da hans tipoldebarn, Konrad Birkenstock, opfandt første version af virksomhedens ikoniske sål. Den er formet efter føddernes form, og giver derfor komfort og støtte til foden. Dengang var Birkenstock endnu blot en lille skomager-biks, men lidt efter lidt blev indlægssålen udviklet i takt med at kunderne blev flere og flere, og i 1925 kunne Konrad Birkenstock købe en fabrik til at masseproducere sålerne.
Der skulle gå længe, før sålen blev til sandalen, men i 1964 skete det: Næste generation af familien Birkenstocks skomagerdynasti, Karl Birkenstock, skabte sandalen. I starten var den kendt som en atletisk sandal og blev særligt populær hos gymnaster. I løbet af de næste årtier voksede Birkenstock til international anerkendelse, og i dag har virksomheden butikker verden over og et væld af sandal-modeller i sortimentet. Den klassiske ’Arizona’-model er særligt populær, men også den lukkede sandal ’Boston’ og den ikoniske ’Madrid’ – som var Birkenstocks allerførste model fra 1964 – er at finde i sommergadebilledet.