Størrelsesguide til
ASICS sko

Find din ASICS skostørrelse med den online størrelsesberegner

Start her

Børn
Damer
Herrer

Mange af de største multinationale sportsbrands i verden har sin oprindelse i vestlige lande; navnligt USA eller Europa. Her adskiller Asics sig ved at være japansk.

Historien om Asics startede tilbage i 1949, da Kihachiro Onitsuka grundlagde brandet under navnet Tiger Onitsuka. I starten producerede brandet basketball-sko, men i løbet af 60’erne og 70’erne kom sko til mange andre sportsgrene på markedet. Faktisk var det særligt kampsportsstjernen og skuespilleren Bruce Lee, som gjorde Onitsuka Tiger kendt og anerkendt i den brede befolkning.

I 1977 blev Onitsuka Tiger til Asics; altså dét brand, som vi kender i dag. Du associerer måske Asics med løbesko, og det er med god grund. Asics er nemlig kendt verden over for sine løbesko af allerhøjeste kvalitet, og mange løbere – professionelle, semi-professionelle såvel som fritidsløbere – sværger til Asics. Men selvom Asics navnlig er kendt for sine løbesko, har de sko til en bred vifte af OL-sportsgrene i sortimentet. Desuden er det slet ikke unormalt at spotte hippe københavnere i Asics-løbesko fra 70’erne i nutidens gadebillede. Moderigtige streetwear-entusiaster har nemlig på det seneste kastet sin kærlighed på funktionelle vintage-sneakers med et praktisk look. Således er løbesko fra Asics – som tidligere har været kendt for sin anvendelighed, ikke for sin æstetik – blevet moderne. Tallene taler for sig selv; i 2017 steg Asics omsætning med 20% på blot et år.

Du har sikkert set varianter af Asics’ Gel-designs, eksempelvis Gel-1090 eller Gel Kayano 26, på fødderne af enten modebevidste hipstere eller entusiastiske motionister. Det smarte ved mange af Asics’ modeller er nemlig, at de kan bruges både til løbeturen og som et fashion-statement.