Størrelsesguide til
Converse sko

Find din Converse skostørrelse med den online størrelsesberegner

Start her

Børn
Damer
Herrer

I modsætning til mange andre brands, som vi i dag køber vores sneakers fra, har Converse altid haft skoene i centrum; det er et vaskeægte ’shoe-brand’.

Selvom Converses karakteristiske sko-designs måske ligner et produkt af moderne tider, så har brandet faktisk mere end 100 år på bagen – og har på ingen måde ungdomskultur i sit DNA. Faktisk blev Converse stiftet tilbage i 1908 i Boston og lavede gummisko til mænd, kvinder og børn, og først i 1917 startede sportssko-eventyret rigtigt, da den første version af Converse All-Star-skoen kom på markedet. Der tog det fart: I løbet af de næste årtier blev den behagelige basketball-sko i tykt lærredsstof med chunky gummisål allemandseje. Op gennem tiden har Converse bevaret sit ikoniske design, og, selvom Converse har prøvet kræfter med andre skodesigns, er det stadig det karakteristiske Chuck Taylor All-Stars skodesign, som mennesker verden over forbinder med det amerikanske skobrand fra Boston.

I 2003 blev Converse opkøbt af Nike, og herfra blev der lanceret en Converse tøjkollektion, ligesom brandet bevægede sig fra basketball-markedet til at være en sko, der ofte associeredes med skater-subkulturen.

Gennem tiden har Converses karakteristiske skomodeller skiftevis haft status som hotteste mode til et par måneder senere næsten at forsvinde helt fra gadebilledet. Men uanset hvor i modecyklussen, Converse-skoene befinder sig, kan du altid være sikker på, at de snart igen vil sidde på fødderne af it-girls og modemennesker verden over. Det er trods alt få sko, der nogensinde opnår den stjernestatus, som den ikoniske All-Stars-sko har – og altid vil have.