Størrelsesguide til
New Balance sko

Find din New Balance skostørrelse med den online størrelsesberegner

Start her

Børn
Damer
Herrer

Historien om New Balance starter længe før mange af brandets konkurrenter. Faktisk er New Balance stiftet helt tilbage i 1906 af William J. Riley, som er en irsk immigrant, som søgte lykken i mulighedernes land, USA.

Ideen var at skabe en sko med bedre balance og komfort gennem tre støttepunkter i sålen – heraf navnet ’new balance’; virksomheden skulle producere en ny, forbedret balance til foden. Og hans virksomhed blev til et stjerneklart eksempel på den amerikanske drøm; virksomheden skulle senere blive et multinationalt sportsbrand. 

Det var dog først adskillige årtier senere, at New Balance rigtig skulle markere sig på sportsskoenes stjernehimmel. Indtil 1960 var virksomheden nemlig primært kendt for sin hæl-støtte. Men i  60’erne begyndte virksomheden at producere sportssko. Den allerførste model, ’Trackster’, var en løbesko, som på mange måder var banebrydende indenfor sin kategori. Alligevel forblev New Balance et small-business brand indtil 1972, hvor en bølge af løbeglæde ramte Boston – og resten af USA. Dét blev startskuddet til New Balances store succes. Inden længe nåede New Balances løbesko ud i alle afkroge af landet.

Siden dengang har New Balance været et kendt sportsbrand, som producerer både modesneakers, løbesko, fodboldsko og sko til en bred vifte af andre sportsgrene. Du har sikkert set eller ejet et par af den efterhånden ikoniske ’New Balance 574’ eller New Balance 990’; løbeskoen, der er blevet street-smart. Hvis ikke, kan det være, at det er nu, du skal have et par?