Størrelsesguide til
PUMA sko

Find din PUMA skostørrelse med den online størrelsesberegner

Start her

Børn
Damer
Herrer

Puma er et tysk sportsbrand, som er særligt kendt for at producere tøj, sko og accessories til træningsbrug, men på det seneste har flere af Pumas sneakers-modeller også vundet indpas i gadebilledet som modesko.

I dag er Puma sin helt egen virksomhed, men i den spæde start tilbage i 1920’erne og mere end to årtier frem var adidas og Puma ét brand, som sammen gik under navnet Dassler Brothers Shoe Factory. Det var altså to brødre, Rudolf og Adolf Dassler, der sammen drev en virksomhed, der dengang udelukkende fokuserede på at producere sportssko. Puma som selvstændigt brand blev født i 1948, da brødrene blev uvenner og splittede virksomheden op; Adolf Dassler kaldte sin virksomhed for adidas, og Rudolf Dassler kaldte sin for Ruma, som senere blev til Puma.

Brødrenes fælles virksomhed havde allerede stor succes, men i 1952 vandt også Rudolf Dasslers eget brand, Puma, indpas i sportsverdenen, da atleten Josy Barthel fra Luxembourg tog guldmedaljen i 1500 m. løb til OL.

I sine første mange leveår var Puma et skobrand, som udelukkende fokuserede på sportsverdenen, men særligt i løbet af de senere årtier, har Puma også bevæget sig ind i modebilledet. Således har Puma både haft designsamarbejder med bl.a. Porsche og Alexander McQueen samt A-liste kendisser som ambassadører og Creative Directors i form af bl.a. Rihanna og The Weeknd.

På sneakers-scenen er Puma også kommet med på moden. Blandt de kendteste modeller er bl.a. Puma Suede Classic, som i 2018 fyldte 50 år – men som stadig er ligeså relevant, som dengang den først kom på markedet.